Kunst- en cultuureducatie

Met veel plezier ontwikkel en geef ik workshops en lessen voor het basisonderwijs. Het blijft me altijd weer verbazen hoe creatief kinderen zijn. Ik kan genieten van hun vindingrijkheid en eigen-wijze manier van kijken. Dat houdt mij scherp!

Omdat ik het belang van kunst- en cultuuronderwijs onderschrijf zet ik me dan ook graag in voor het stimuleren van kunst- en cultuuronderwijs. Kinderen zijn meer dan de resultaten van taal- en rekenen. Het is voor hun ontwikkeling van belang dat ze ook andere delen van hun hersenen gebruiken. Denk maar aan ruimtelijk inzicht en het stimuleren van het creatieve brein en hun intuïtie. Ik neem dan ook regelmatig deel aan symposia en schuif aan bij de werkgroep van Cultuureductatie met Kwaliteit in de Hoeksche Waard.


 Download de workshops als pdf

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Het workshop aanbod is zeer gevarieerd, dat komt omdat ik van improviseren hou. Een aantal workshop is voor een speciaal evenement bedacht. Dus is er een thema op school? Dat speel ik daar graag op in.
De basis van mijn workshops is het ‘vrij creeëren’, het creatieve proces is belangrijker dan het eindresultaat. Fouten maken mag!

In 2015 ontstond het karakter Professor Lamoraal, een wat warrige professor die altijd nieuwsgierig is om uiteenlopende onderwerpen te onderzoeken. Samen met Anita Torenvlied (schoolleider Leeuwenhartschool Oud-Beijerland) en Marjan Visser (Schoolbreed.nl) heb ik meerdere projecten ontwikkeld.

Ook iets speciaals doen op school? Bijvoorbeeld een kunstwerk voor in de school waar alle kinderen aan hebben meegewerkt? Neem contact op voor een inspiratiegesprek!

Aangesloten bij:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren